De Beldert

Locatie Zoelen (Tiel)
Maximale diepte  25 meter
Water Zoet

 

Beschrijving

De Beldert is een redelijk grote recreatieplas met veel mogelijkheden voor duikers. Er is een strandzijde en aan de overkant is 'Duikcentrum De Beldert' gevestigd. De recreatieplas is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde duiker.

De recreatieplas heeft een uitgebreid onderwaterleven, met over het algemeen helder water. Bij het duikcentrum is het onderwaterleven aangevuld met een aantal objecten op verschillende dieptes. Kijk niet raar op als je een auto, cockpit van een Boeing 747 of een wrak van een kotter tegen komt. Daarnaast zijn er op verschillende dieptes opleidingsplateaus aanwezig.

Let op!
Zowel aan de strandzijde als bij Duikcentrum De Beldert wordt een vergoeding gevraagd.

 
Duikcentrum De Beldert
Adres Zoelense Zandweg 1
Vergoeding Per duiker, per dag € 3,50
 

 

Slijk-Ewijk

Locatie Slijk-Ewijk
Maximale diepte  35 meter
Water Zoet

 

Beschrijving

De recreatieplas biedt een een gevarieerd maanlandschap door het lichte zand en de donkere rotsformaties. Er kan een diepte bereikt worden van 35 meter. De bodem van deze duikplaats loopt langzaam af en is hierdoor ideaal voor trainingen of bijvoorbeeld een nachtduik. Je vindt er zoetwaterkreeften, snoekbaarzen, karpers en baarzen.

Er liggen geen extra's onder water. Puur natuur!

Let op!
Er wordt een parkeervergoeding gevraagd.

Adres Valburgsestraat
Dagtarieven  € 6,00 per voertuig

 

De Groene Heuvels

Locatie Ewijk
Maximale diepte  22 meter
Water Zoet

 

Beschrijving

De maximale diepte van recreatieplas de Groene Heuvels is 22 meter. Het zicht in de plas is opmerkelijk goed te noemen (zelfs met de waterrecreatie in de zomer). Dus eigenlijk altijd duiken met zicht tussen de 2 en de 5 meter.

Er kan het beste worden gedoken bij parkeerplaats A. Op de bodem bij parkeerplaats A ligt er een houten wrak van ongeveer 8 meter en op een meter of 6 á 7 een autowrak. Bij parkeerplaats C is rechts van de steiger in de zomer veel plantengroei op 3-6 meter diepte met de kans om flinke karpers, snoeken, baarzen, zoetwaterkreeften of zelfs palingen tegen te komen. Als je vanaf het strand rechtuit gaat, kom je al snel op een aflopende zandbodem tot een diepte van meer dan 20 meter. Ideaal om opstijgingen van verschillende diepten te oefenen

Let op!
Er wordt een parkeervergoeding gevraagd.

 

Adres De hoofdingang is aan de Ficarystraat
Dagtarieven Voertuigen tot 6 meter:
  Hoogseizoen: € 6,00 per voertuig
  Laagseizoen: € 3,00per voertuig
 
  Voertuigen van 6 tot 15 meter:
  Hoogseizoen: € 12,00 per voertuig
  Laagseizoen: € 6,00 per voertuig
 
  Hoogseizoen: 1 mei tot 1 oktober
  Laagseizoen: 1 oktober tot 1 mei

 

Zeeland

Met bijna 100 duiklocaties, zeer gevarieerd onderwaterleven en de talrijke mogelijkheden voor het duiken is Zeeland de duiklocatie in Nederland. Niet alleen de omgeving boven water geeft je het gevoel even weg te zijn. Onder water wordt je verrast door wieren, koralen, sepia's, kwallen, kreeften, krabben en zeesterren. Kijk vooral goed tussen de wieren. Daar vindt je een hoeveelheid aan leven zoals doorzichtige of gekleurde garnalen, zeenaaktslakken en anemonen.

Er is de laatste jaren flink geinvesteerd in de duikomgeving. De steigers zijn verbeterd of nieuw aangelegd. Zowel de gevorderde duikers als de beginners voelen zich hier thuis. Voor meer uitdaging kun je verschillende wrakken bezoeken of een getijdenduik maken.

Kijk voor meer informatie op de website van de NOB.

Top 10 duiklocaties

  1. Scharendijke
  2. Zeelandbrug
  3. Bergse Diepsluis
  4. Dreischor Gemaal
  5. Gorishoek
  6. Wemldinge
  7. Anna Jacoba Polder
  8. Schelphoek
  9. Veerse Dam
  10. Polredijk

(bron: VVV Zeeland)